AKP'DEN İYİ PARTİ'YE TEKLİF HAZIRLIĞI

AKP’nin bir süredir Cumhur İttifakı’nı genişletmek adına Saadet Partisi üzerine yoğunlaşan çalışmalarında yeni hedefinin İYİ PARTİ olacağı ve AKP’li kurmayların İYİ PARTİ’ye bir “Anayasa ittifakı" teklif edecekleri kulislere yansıdı.Kulis bilgilerine göre, Saray’da İYİ Parti ile “anayasa ittifakı" yapılması için formüller aranıyor.

AKP'DEN İYİ PARTİ'YE TEKLİF HAZIRLIĞI
10 Mayıs 2021 - 15:45

Yeni anayasa ile ilgili tartışmalar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin 100 maddelik taslağı kamuoyu ile paylaşmasıyla yeni bir boyut kazanırken, AKP’nin de yeni anayasa hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu öğrenildi.

İYİ PARTİ’YE YAPILACAK TEKLİF

Yenicağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre, iktidarda, “muhalefet olmadan yeni anayasa imkânsız” görüşünün hâkim olduğu ve bu sebeple Saray’da tıkanıklığı İYİ PARTİ ile açma düşüncesinin ağırlık kazandığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Oğuzhan Asiltürk üzerinden Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na dâhil etme çalışmalarını sürdüren AKP, İYİ Parti’ye ise “Anayasa ittifakı yapalım” şeklinde teklif götürecek.

Saray’ın İYİ Parti’nin desteği ile yeni anayasayı en azından referanduma götürebilmeyi hedeflediği belirtildi. İktidar çevrelerinde, İYİ Parti ile yapılacak anayasa görüşmesinin MHP açısından sıkıntı oluşturmayacağı düşünülüyor.

AKP’Lİ YETKİLİ: İYİ PARTİ’DEN DESTEK İSTEMEK BOŞ BİR ÇABA

Konu ile ilgili değerlendirmelere bulunan AKP’li bir yetkili ise; “Aslında bu tablo AK Parti olarak siyaseten nasıl sıkıştığımızın bir göstergesi. Tek başımıza anayasa değişikliğini referanduma taşıyabilecek bir konumdan üçüncü partilere muhtaçlara hale geldik. İYİ Parti’den referandum için destek istemek boş bir çaba olacaktır. Her fırsatta parlamenter sistemi vurgulayan İYİ Parti’nin bizim MHP ile yapacağımız ortak çalışmaya referandum desteği vermesini beklemek çok gerçekçi değil” dedi.

MHP’nin açıkladığı yeni anayasa taslağıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bizim hazırlıklarımız bitmek üzere. Biz de onlara aynı şekilde takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız.” demişti.

Cumhur İttifakı’nın Meclis’te BBP ile birlikte 337 sandalyesi var. Değişiklik için 400 oy, referandum içinse en az 360 oy gerekiyor.

Öte yandan iddiaların Fatih Ergin tarafından  köşe yazısına konu edildiği Yeniçağ Gazetesi’nin sahibinin İYİ PARTİ İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik olması da dikkat çekiyor…

YORUMLAR

  • 0 Yorum