Belediyede skandallar peş peşe sıralandı: Yeğenini işe aldı, zırhlı araçta keleşle ateş açtı, ihalelerde usulsüzlük!

Şanlıurfa Akçakalenin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya öz yeğeni M.Yyi belediyede işe aldı. Yeğen, belediyeye ait zırhlı araçla Suriye sınırına gidip kalaşnikof tüfekle ateş açtı. Skandal ortaya çıkınca Valilik soruşturma başlatmak zorunda kaldı. Soruşturma belediyenin verdiği ihaleleri de kapsıyor.

Belediyede skandallar peş peşe sıralandı: Yeğenini işe aldı, zırhlı araçta keleşle ateş açtı, ihalelerde usulsüzlük!
10 Mayıs 2021 - 16:25

Adı daha önce 'usulsüz ihaleler' ile anılan Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi'nde sıcak gelişmeler yaşanıyor. AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, öz yeğeni M.Y'yi belediyede işe almasının ardından yaşanan olaylar Şanlıurfa Valiliği'ni harekete geçirdi.

Aykırı'dan Berat Temizin haberine göre; Yeğen M.Y.'nin belediyeye ait zırlı araçla Suriye sınırına gidip, kalaşnikof tüfekle ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı. Skandal görüntülerin ardından Valilik soruşturma başlattı. Urfa Valiliği tarafından Belediyeye gönderilen yazıda söz konusu olay hakkında bilgi istendi.

Valiliğin yazısında Yeğen M.Y.'nin görüntüleri hakkında şu ifadeler kullanıldı;

"Belediyenizde öz yeğeniniz olarak çalışan herhangi bir personeliniz var mı, var ise adı geçen personelin belediyenin hangi zırhlı aracı ile Suriye sınırında uzun namlulu silah ile atış yaparken çekmiş olan herhangi bir videosunun olup olmadığı, var ise buna ilişkin videonun gönderilmesi, adı geçenin bu eylemi sonucunda belediyenizce üç ay süre ile açığa alındığına ilişkin onayı ve göreve yeniden başlatıldığına ilişkin onaylarının tasdikli birer suretlerinin herhangi bir tekide mahal bırakılmadan ‘ivedi olarak' muhakkikliğime gönderilmesi hususunda: Bilgi ve gereğini rica ederim.”

SON 2 YILDA YAPILAN TÜM İHALELER İNCELENECEK

Şanlıurfa Valiliği, geçtiğimiz aylarda 'yolsuzluk ve usulsüz ihale' iddiları ile gündeme gelen Akçakale Belediyesi'nden son 2 yılda yapılan tüm ihalelerle ilgili evrakları talep etti.

Valiğin gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

"İlgi (a) ve (b) sayılı yazı ve görevlendirme onayı ile İlimiz Akçakale Belediyesinin uygulamaları hakkında tarafımıza tevdi edilen ve yürütülmekte olan bir “ İnceleme/Araştırma” soruşturmasına esas olmak üzere:

 1-Belediyenizce yapılan yol ve hizmetleriyle alakalı olarak, belediyenizde teftiş ve denetim yapan müfettiş tarafından yapılan görevlendirme ile İlimiz Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarında düzenlenen raporların onaylı birer suretlerinin,

2- Belediyenizce 01.04.2019 tarihinde bu güne kadar yapılan ihalelere ilişkin olarak ekte gönderilen bilgi formunda belirtildiği gibi, ihalenin adı, ihalenin türü, ihaleyi alan firma ve ihaleyi alan firmaların sahipleri ile ortaklarının adı ve soyadlarının bilgi formuna işlenerek düzenlenecek olan formun tasdikli olarak gönderilmesi,

3-Ayrıca belediyenin yapmış olduğu ihalelerle ilgili daha önceden yapılmış bir şikayet ve ihbar üzerine müfettişler veya muhakkiklerce yapılarak sonuçlanmış araştırma raporu veya ön inceleme raporunun tasdikli birer suretlerinin gönderilmesi hususunda: Bili ve gereğini rica ederim."


Valiliğin Belediye'ye gönderdiği yazı şöyle;



ESKİ BAŞKANDAN YOLSUZLUK İDDİALARI

Belediye'nin geçtiğimiz aylarda borçlar nedeniyle ilçe bulunan bir parkı icra yoluyla satışa çıkarmasının ardından eski belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, mevcut başkan Mehmet Yalçınkaya'yı suçlamıştı. Ayhan, Yalçınkaya'nın "yaptıkları yanlışlıkları örtbas etmeye" çalıştıklarını söylemişti. Ayhan, "2 yıl boyunca aylık gelen ödenekten hakkedişleri çıkar ve menfaat sağlamadıkları için ödemeyerek Belediyeyi icraya düşürdükleri herkes tarafından bilinmektedir" demişti.

EKİM 2020'DE DE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Şanlıurfa Valiliği, usulsüzlük iddiaları üzerine Ekim 2020'de de Akçakale Belediyesi’yle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma yazısı şu şekilde:


YORUMLAR

  • 0 Yorum